به گزارش ایکنا از اصفهان، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سومین کنگره بینالمللی «نهجالبلاغه؛ راه نجات» که با موضوع «نهجالبلاغه و زیست شرافتمندانه»، ۱۱ تیرماه در سالن همایشهای بینالمللی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: نهجالبلاغه فقط کتاب مکارم اخلاق نیست و در شرایط کنونی جهان، حکمرانی ما از همه نظر به آن نیاز دارد. بحث امروز من، زوجیت در جنسیت در جریان زیست شرافتمندانه است. اگرچه سند ۲۰۳۰ مباحث بسیاری دارد، ولی امروز فقط به موضوع برابری جنسیتی میپردازیم که با زیست شرافتمندانه مرتبط است. به گفته مقام معظم رهبری، طی ۲۰۰ سال گذشته، غرب با پیشتازی در عرصه علم و فناوری، سبک زندگی خود را بر ما حاکم کرده و اختیار جوامع را به دست گرفته است.
وی افزود: تصویب سند ۲۰۳۰ در سال ۲۰۱۵ نقشه راهی بود که بهوسیله نظام سلطه برای کل مردم این کره خاکی ترسیم شد و ۱۷ راهبرد اساسی دارد که از دانش و عقل خودبنیاد غرب برآمده است. نظام سلطه بهطور جدی و همهجانبه در حال پیادهسازی این سند است. اگر به مفاد آن دقت کنیم، ظاهری فریبنده دارد؛ ولی مقام معظم رهبری در مقابل پیادهسازی آن در کشور ما ایستادگی کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: قرآن و نهجالبلاغه میتوانند در مقابل وقوع این فاجعه، دستگیر ما باشند. سند ۲۰۳۰ به معنای برابری جنسیتی بوده، مباحث آن بهطور شتابان در حال پیادهسازی در فضای مجازی و واقعیست و محور این پیادهسازی بر جوانان و آموزش و پرورش متمرکز است. امروز برابری و تبعیض جنسیتی بهمثابه یک شعار در صحنه اجتماعی مطرح شده و غرب در حال تعامل با چالش نسبیانگاری جنسیت و نادیدهانگاری زوجیت است.
وی با بیان اینکه از نظر غرب پدیده جنسیت امری انتخابی است که افراد میتوانند در نوجوانی آن را انتخاب کنند و تغییر دهند که نگاهی مخالف خلقت است، تصریح کرد: زوجیت بنای استوار بودن کره خاکی است که پایههای انسانی جهان را نیز تشکیل میدهد. غرب امر روانی، عاطفی، هوش و استعداد را هم منبعث از امر فیزیولوژیک قابل اصلاح میداند و قصد دارد با تغییر مسیر آموزش و پرورش، خصلتها را نیز تغییر دهد.
طهرانچی بیان کرد: این نگاه به تغییر خلقت الهی، تحت تأثیر نگاه شیطان در غرب در حال پیشروی است و حامی و مبدأ این تفکر، دانشگاههای غرب هستند. دانشگاه هاروارد بحث برابری جنسیتی را مطرح کرد؛ به عبارتی وقایع امروز از بین برنده نسل بشر هستند. المپیک ۲۰۲۴ در فرانسه برگزار میشود و شعار آن، برابری جنسیتی، یعنی همان موضوع اصلی سند ۲۰۳۰ است و تعداد شرکتکنندگان زن و مرد المپیک با یکدیگر برابری میکند.
وی در توضیح این موضوع گفت: نکته دوم المپیک امسال، تیمهای مسابقاتی مختلط است؛ یعنی قرار نیست تفکیک جنسیتی در مسابقات ورزشی برقرار باشد که بیانگر برابری فیزیولوژیکی زنان و مردان با یکدیگر است و از طرف دیگر، عبور از ملیت و هویت را در دستور کار دارد، بهطوری که تیمی به نام «بیوطنان» تشکیل شده که کشورهای ناهمسو حذف میشوند؛ ولی ورزشکاران آنها به مسابقات راه مییابند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: سند ۲۰۳۰ فرهنگ و ارزشهای خاص خود را به انسانها تحمیل میکند و برای آن فرهنگ و ارزشهای زمینهای انسانها مهم نیست. در نتیجه سند ۲۰۳۰، انسانها باید به این شرایط جدید تن بدهند، در غیر این صورت از فضای زندگی خارج میشوند. آنها ابتدا سعی داشتند که از راه آموزش و پرورش این سند را در کشور ما پیاده کنند؛ ولی موفق نشدند و اکنون میخواهند از مسیر ورزش وارد شوند.
وی بیان کرد: ما برای جلوگیری از افتادن در این تله باید به مبانی بازگردیم و به تولید مفهوم و سیاستگذاری بپردازیم. خداوند در آیه «وَمِنْ كُلِّ شَيْءٍ خَلَقْنَا زَوْجَيْنِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ» گفته که هر چیزی را زوج آفریده است و غرب قصد دارد این قاعده را برهم بزند. ابعاد زوجیت شامل جسم، روح، خصلتها، استعدادها و سجایا نیز میشود.
طهرانچی یادآور شد: اولین کلام رفیع امام علی(ع) در نامه ۳۱ نهجالبلاغه این است که زن را ریحانه و مرد را کارگزار میداند، پس هیچگاه نمیتوان این نگاه را با برابری جنسیتی یکی دانست که غرب از راه سند ۲۰۳۰ با جدیت آن را دنبال میکند. در حکمت ۲۳۴ نهجالبلاغه آمده که بعضی از خصلتها برای زن خیر و برای مرد شر است؛ یعنی قابل تبدیل به یکدیگر هم نیستند. اساساً زن و مرد نمیتوانند برابری جنسیتی داشته باشند، وگرنه خلقت شکل نمیگرفت.
وی افزود: این روند از نظر اقتصادی نیز کاملاً به ضرر زنان است؛ زیرا آنها را به بیگاری میگیرد. امروز غرب در حال زنده به گور کردن هویت زنان است و این مسیر فقط به نفع مردان تمام میشود. بانوان ما باید این نکات را با دقت ارزیابی کنند. هرگاه شعارهای جنسیتی فریبنده شد، در حال کلاه گذاشتن بر سر زنان هستند و نهجالبلاغه در برابر این مسیر که تا عمق کشور ما نیز در حال پیشروی است، ایستادگی میکند. این موضوع اصلی زیست شرافتمندانه است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در خصوص کمالات و حقوق، زن و مرد برابری دارند؛ ولی در جنسیت برابر و یکسان نیستند. خداوند میفرماید که ویژگیهایی به زنان و مردان دادیم که نباید از یکدیگر تمنا کنند؛ یعنی نباید در طلب ویژگیهای یکدیگر باشند. در رسیدن به زیست شرافتمندانه زن و مرد مساوی هستند؛ ولی این مسیر را انسان به اشتباه طی میکند، در طلب ویژگیهای نادرست است و زندگی شرافتمندانه در برابری جنسیتی نیست.
وی بیان کرد: کشور ما تا تحقق سند ۲۰۳۰ فاصله بسیاری دارد و نباید اجازه دهیم که این مسیر را هموار کنند. با طرح شعار زن، زندگی، آزادی نیز به بخشی از این مسیر اشاره شد و به دنبال برابری در پوشش بودند. این مسئله فقط در ایران مطرح نیست، بلکه در همه جهان در حال پیادهسازی است.
زهراسادات مرتضوی